MÚSICA CATALANA

La història de la música catalana inclou tota la música cantada en català o creada per compositors parlants de l’català des dels períodes inicials de la història fins a l’actualitat.

El nostre principal objectiu d’ensenyar aquest gènere de música en la nostra pàgina, seria que la música catalana, s’expandeixi més arreu del món i que sigui més coneguda. Els artistes que produeixen aquesta música, tenen molt talent , les cançons tenen bon ritme i a més moltes de les lletres són molt sentimentals i bàsicament boniques. Aquí us deixem unes de les més conegudes. Gaudiu-les!!!!

Txarango: Una lluna a l’aigua

Autor:Txarango

Títol: Una lluna a l’aigua

Informació sobre la cançó: És una de les cançons catalanes més conegudes i és una cançó que se sol posar en festes a Catalunya, per la raó de què és molt alegre i té un bon ritme per ballar, a més que se la considera una cançó més o menys vella , i per moltes persones els provoca el sentiment de nostàlgia. També aquesta cançó s’ha de dir que va ser posada en el seu any de publicació molt freqüentment a la ràdio i per tant moltes persones saben la seva lletra completa.

Nombre de visualitzacions: 10.843.568 

Data de publicació de la cançó: 14 de març del 2017

Resultado de imagen de txarango una lluna a l'aigua
Doctor Prats: Caminem lluny

Autor:Doctor prats

Títol:  Caminem lluny

Informació sobre la cançó: A moltes persones els hi ha agradat la cançó pel fet que tracta sobre l’assetjament escolar,”bullying” tal com es pot veure en el seu videoclip , i que els qui el pateixen no estan sols i que han de trobar una força interna per poder acabar amb ell. Aquesta teoria se l’ensenya a partir del gran drac que representa aquesta força de la noia que pateix aquest abús, així que en altres paraules és una cançó molt maca i amb un bon context.

Nombre de visualitzacions: 11.794.191

Data de publicació de la cançó: 19 d’abril del 2018

Resultado de imagen de doctor prats caminem lluny
Buhos: Volcans

Autor:Búhos

Títol:  Volcans

Informació sobre la cançó: Aquesta cançó parla sobre les diferents entre les persones i com aquestes s’han conegut, per simples fets com ara: en un bar, en el gimnàs, en el supermercat o fins i tot coneixent la veïna del costat. Això indica que l’amor pot aparèixer en el moment menys esperat i a més en el videoclip es pot observar que hi ha parelles tant heterosexuals com homosexuals, de manera que la cançó transmet que l’amor és per tothom.

Nombre de visualitzacions: 7.956.814 

Data de publicació de la cançó: 19 de gener del 2018

Resultado de imagen de buhos volcans canço
Kid Pi x AAA x Bandam x Lil Didi: Males cares

Autor:31 fam 

Títol:  Males Cares

Informació sobre la cançó: El grup de 31 fam , és un grup format per nois bastant joves els quals creen un contingut molt interessant per la raó de què no només canten en català, sinó en la majoria de les seves cançons hi ha fragments amb castellà i anglès com en aquesta cançó.

Males Cares, és una cançó que parla sobre les crítiques de les persones, de com creguda és la gent i sobre la llibertat de fer el que cadascun vulgui , i viure la vida a la seva manera.

Nombre de visualitzacions: 1.644.046

Data de publicació de la cançó: 14 de gener del 2018

Resultado de imagen de Kid Pi x AAA x Bandam x Lil Didi: Males cares
Txarngo:A la deriva

Autor: Txarango

Títol: A la deriva

Informació sobre la cançó: “A LA DERIVA” parla de trobar camins i refugis enmig de la voràgine d’aquest món. Un cant a la vida dedicat a totes aquelles persones que mantenen vius els somnis. També a les causes compartides.

Nombre de visualitzacions: 1.703.875

Data de publicació de la cançó: 4 de juny del 2020.

Resultado de imagen de txarango a la deriva
Doctor Prats:Les teves pigues

Autor: Doctor Prats

Títol: Les teves pigues

Informació sobre la cançó: És una cançó que parla de l’amor des d’una perspectiva més realista i fugint dels tòpics. Hi apareixen personatges coneguts com Tomàs Molina o el “Tomàtic”.

Nombre de visualitzacions: 2.023.564

Data de publicació de la cançó: 27 de maig del 2019

Resultado de imagen de Doctor Prats:Les teves pigues
Doctor Prats:El final tot anir bé

Autor: Doctor Prats

Títol: El final tot anirà bé

Informació sobre la cançó: Aquest tema s’ha gravat íntegrament en els domicilis de cada membre de la banda, i se sumen així a aquesta tendència de treure temes durant aquesta aturada obligatori, unint forces per aturar la pandèmia de la Coronavirus. La idea original de Doctor Prats era enviar un missatge d’optimisme, alegria i esperança en aquests dies complicats per l’actual crisi que ha generat el virus.

Nombre de visualitzacions: 861.156 

Data de publicació de la cançó: 3 de maig del 2018

Resultado de imagen de Doctor Prats:El final tot anira bé